Vi har hittat några rätt roliga historiska dokument från Torsångs Handelsträdgård och Gustaf Haglund från 1941. Dels är det en reklambroschyr till återförsäljare av fröer och dels är det en beställningslista.

Återförsäljar brev 1941

Beställningslista 1941

En växthusintreör från 1960 talet. Det är i samband med jul då vi kan se julgrupper med bland annat julbegonia. Vi kan se att växthuset saknar centralt styrda luftningar och att det är stampat jordgolv. Det är troligen från växthus nr 3, idag är detta entren till vårt nuvarande växthus nr 2. Tyvärr finns det ingen historia bakom denna bild som vi känner till.
Christer Står i kassan under maj 1994. Kunen han betjänar är okänd men hon har fyllt sina kartonger med Tagetes.

Bilderna ovan och nedan är upphittade i samband med städning bland våra gamla papper i en låda. Det är bilder från 1994 under våren och hösten. Vad vi kan se är att det mestadels är bilder för att visa binderier men det fanns några roliga kort på människor med i bilderna också.

Lars och Börje Haglund. Börje Haglund är 2:a generationen Haglund i Företaget, han drev tillsammans med sin bror Curt företaget från 1956 till 1975. Lars Haglund är brorson till Börje och drev företaget från 1975-2009 tillsammans med sin bror Christer
Lars Haglund står och samtalar med kunder bland de nyhemkomna perennerna 2/5-1994. Det här var första året som alla växter stod på asfalt mellan våra växthus och vägen.

Bilden nedan kom en person in med för någon tid sedan och den var så trevlig att vi inte kunde låta bli att lägga upp den här.

Christer och Curt Haglund. CuBrt var 2:a generationen Haglund i företaget. Han drev det tillsammans med sin bror Börje från 1956-1975 och med sina söner Christer och Lars från 1975-1987. Christer drev företaget från 1975-2009 med sin bror Lars och därefter med sin son Anders fram tills dags dato.